International Fibres Group – Hållbarhetssatsningar

Hållbarhet har alltid varit kärnan i IFG:s grundläggande övertygelser och som fibertillverkare har vi ett ansvar att se till att vårt företag, våra produkter och kunder så långt det är möjligt är så hållbara som möjligt.

Som konsulter i alla branscher vi tjänar hjälper vi kunder, leverantörer och internationella projekt att nå sina hållbarhetsmål samtidigt som de följer deras exakta produktkrav. Med stöd av vår FoU-avdelning och vårt tekniska team, såväl som att vi är registrerade enligt ISO 9001, är vi ständigt i framkant vad gäller hållbara fibrer och textilier.

På IFG utnyttjas, när det är möjligt, överkomlig och ren energi i produktionen av våra produkter och vi arbetar nära kända plaståtervinningsföretag och biopolymerspecialister för att utveckla hållbara fiberlösningar inklusive återvunnen: PP, rPA, rPE, PLA, PBS och PET.

Vårt engagemang för hållbarhet framgår av vår investering i en toppmodern forsknings- och utvecklingsanläggning vid IFG Asota i Linz, Österrike. Anläggningen kostade cirka 1,3 miljoner euro och tillåter oss att producera innovativa produkter som inte bara överträffar kundernas krav när det gäller prestanda utan också uppfyller deras miljömål. En sådan investering har gjort det möjligt för oss att forska och producera hållbara fibrer och återvunna polymerer, liksom forska i framtida industriutveckling.

Läs mer på IFGs hemsida.