Våra Företag

Fiber

IFG är den största oberoende leverantören av polypropylenbaserade fibrer och garner i Europa och USA. Bolagets huvudsakliga kunder är tillverkare av bland annat bilinteriörer, ljuddämpande kompositmaterial främst till bilindustrin, textilier till möbler och mattor, tekniska applikationer såsom filter samt så kallade geotextilier som används vid vägbyggen och liknande projekt.

Övrig Industri

Duroc Rail AB i Luleå erbjuder service i Skandinavien på underhåll och reparation av järnvägshjul med snabba leveranser, hög kvalitet och stort kunnande på underhåll av hjul.

Duroc Laser Coating AB i Luleå erbjuder kunderna ökad livslängd, produktivitet, säkerhet och minskade underhållskostnader genom sin expertis på lasersvetsning och materialteknik.

Industrihandel

Affärsområde Industrihandel består av dotterbolagen Universal Power Nordic (UPN) och  Duroc Machine Tool (DMT).

UPN erbjuder den svenska och norska marknaden dieselmotorer för industriellt och marint bruk samt tillhörande reservdelar, service, reparationer med mera. UPN har exklusiva distributionsrättigheter av motorer av välkända och kvalitetssäkra tillverkare såsom brittiska Perkins, japanska Kubota och amerikanska Kohler. Utöver motorer från tre världsledande tillverkare tilldandahåller UPN ett komplett eftermarknadsprogram med originalreservdelar, service och reparationer. Bolaget har en lång erfarenhet och har varit ledande inom industrimotorer i nästan 100 år. Bolaget har kontor/verkstad i Oslo, Kristianstad och Skänninge (huvudsäte).

DMT är verksamt inom handel med verktygsmaskiner, automationslösningar, verktyg, service, support och utbildning till verkstadsbolag på den nordiska och baltiska marknaden. DMT representerar ett stort antal internationellt kända fabrikat av högsta kvalitet och kan erbjuda allt som behövs för en konkurrenskraftig produktionsmiljö. Bolaget är det enda som verkar på sju marknader: Sverige, Norge, Danmark, Finland, Estland, Lettland och Litauen. Den geografiska räckvidden möjliggör leverans oavsett var kunden behöver maskinerna. Därigenom upprätthåller bolaget god service och närhet till kunderna.