AFFÄRSOMRÅDE INDUSTRIHANDEL

Affärsområde Industrihandel består av dotterbolagen Duroc Machine Tool, Universal Power Nordic och Herber Engineering.

 

DUROC MACHINE TOOL

Duroc Machine Tool (DMT) är verksamt inom handel med verktygsmaskiner inklusive automationslösningar, verktyg, service samt support till verkstadsbolag på den nordiska och baltiska marknaden. DMT representerar ett stort antal internationellt kända fabrikat. Den viktigaste produkten är bearbetningsmaskiner från koreanska Doosan. Märket är ett av de världsledande på marknaden.

 

EFFEKTIVARE PRODUKTIONSPROCESS FÖR VERKSTADSFÖRETAG

DMT:s breda erbjudande inom verktyg och maskiner ger kunder flexibilitet, stabilitet och trygghet. Att köpa en ny maskin eller produktionsutrustning innebär ofta en av de största investeringarna ett företag gör. DMT fyller en viktig funktion på marknaden genom att hjälpa verkstadsföretag med maskiner, verktyg och tillbehör, produktionsoptimering och finansiering, service, support och utbildning – allt som behövs för en konkurrenskraftig produktionsmiljö. Kunderna återfinns bl.a. inom fordonsindustrin, anläggningsmaskiner, kraftgenerering samt skogsindustrin.

 

UNIVERSAL POWER NORDIC

Från och med juli 2018 ingår Universal Power Nordic (UPN) i affärsområdet Industrihandel. UPN erbjuder den svenska och norska marknaden dieselmotorer för industriellt och marint bruk samt tillhörande reservdelar, service, reparationer med mera. Bolaget har exklusiva distributionsrättigheter av motorer av välkända och kvalitetssäkra tillverkare såsom brittiska Perkins, japanska Kubota och amerikanska Kohler. Utöver motorer från tre världsledande tillverkare tillhandahåller UPN ett komplett eftermarknadsprogram med originalreservdelar, service och reparationer. Bolaget har en låg erfarenhet och har varit ledande inom industrimotorer i nästan 100 år. Bolaget har sitt huvudsäte i Skänninge.

 

HERBER ENGINEERING

Från och med april 2019 ingår Herber Engineering i affärsområdet Industrihandel. Herber Engineering tillverkar avancerade rörbockningsmaskiner (elektriska och hydrauliska) för kallformning av rör och profiler. Kunderna återfinns bland annat inom bilindustrin, flygindustrin, möbelindustrin och HVAC (heating, ventilation and air condition) runt om i världen. Verksamheten bedrivs i Värnamo.

 

BESÖK VÅRA DOTTERBOLAGS HEMSIDOR